VI HJÆLPER MØNSTERBRYDERE!

 Zonta Aarhus II’s uddannelseslegat

Mange kvinder får aldrig foldet deres store potentiale ud. De er fanget i en dårlig social spiral, selv om de både har evnerne og lysten til at uddanne sig. Det vil vi ændre.

Zonta Aarhus II’s uddannelseslegat er til kvinder, som drømmer om en uddannelse, men ikke har oplagte vilkår eller økonomi til en videregående uddannelse.

Uddannelseslegatet er derfor en håndsrækning til kvinder, som med en uddannelse har potentialet til at blive mønsterbrydere.

Legatportioner er typisk på 10.000 – 15.000 kr. og vil for eksempel blive udløst til køb af relevant studiemateriale som eks. PC’er, bøger og lignende.

Zonta Aarhus II prioriterer ansøgninger fra socialfaglige personer, mentorer, coaches og andre med kendskab til kvinder, som har brug for et skub i den rigtige retning.

Ansøgninger skal være Zonta Aarhus II i hænde inden indkøb med videre er foretaget, og der udbetales kun midler efter regning. 

ANSØGNINGSSKEMA DANSK uddannelseslegat 2020

Yderligere information:

Information om Zonta, om legatet og donationen kan fås ved henvendelse til:

Fritse Meyer, +45 2242 9622, fm@meyco.dk eller Irene Wiborg, +45 3092 1733, ti.wiborg@gmail.com

 

ZONTA LEGATER

Zonta Danmark uddeler hvert år mange legater til kvinder, der har brug for vores hjælp.

Her kan du læse mere.

 

 

 

 

Legater

Frida

er nu kommet i gang med et VUC skoleforløb, som gør hende i stand til at få en efterfølgende uddannelse. Zonta Aarhus II har hjulpet Frida med den computer, som er væsentlig for, at hun kan gennemføre forløbet. Frida skriver:

“Kære Zonta ll, 

Legatet fra jer har været med til at give mig en tro på, at min drøm om at få en uddannelse kan gå i opfyldelse. Min skolegang har været præget af store personlige vanskeligheder, og først nu kan jeg se en lysere fremtid i møde. Jeg glæder mig både til de nye udfordringer der kommer, men også den støtte i har giver mig igennem den første del af skoleåret. Jeg glæder mig utrolig meget til at nå mine mål og komme ud på den anden side, med en rigtig uddannelse! 

Tusind, tusind tak, Zonta! Kærlig hilsen Frida”

 

 

 

 

Nina har igennem sin uddannelse modtaget støtte til indkøb af bøger, og i begyndelsen af 2020 afsluttede hun sin professionsbachelor i bioanalytiskdiagnostik.

Umiddelbart derefter startede Nina på sit første job på Skejby.

“Kære Zonta, Jeg er meget taknemmelig for jeres økonomiske støtte igennem min uddannelse, den har hjulpet mig til at opnå mit mål om at bryde min sociale arv, få mig min drømme uddannelse og ikke mindst  mit drømmejob! Det vil jeg for altid være jer dybt taknemmelig for.

Tusinde tak for jer❤️ Kærligst Nina”

 

 

 

 

Zonta Aarhus ll har igennem de sidste 3 år støttet Børnesagens Fællesråd med uddannelsesstøtte til enlige kvindelige forsørgere.

Det giver så god mening at støtte med hjælp til selvhjælp, med det mål at skabe grundlag for selvforsørgelse – og lever perfekt op til et af Zontas formål, nemlig at “Forbedre kvinders stilling uddannelses- og sundhedsmæssigt, økonomisk, juridisk  og politisk.

Her kan du læse om Børnesagens uddannelsesstipendier 

 

 

 

 

Chanett har fået hjælp til indkøb af computer og bøger, og har nu færdiggjort sin bachelor i medicin. Hun fortsætter på kanditatstudiet, hvor vi fortsat vil følge og støtte hende i uddannelsen til læge.

“Tusind tak fordi I fortsat vil støtte mig her på kandidaten, også denne gang var jeg så overvældet, overrasket og ‘helt i skyerne’ glad, da jeg så mailen!! Ligesom jeg her efter, at det er bundfældet sig, er så fyldt med taknemmelig og lettelse over at have fået løftet noget af den bekymring og byrde, som også er en del af dette studie, så TAK for det.

Af hjertet tak, og vi skrives ved!

 

 

F

Anne-Louise fra EUX international klasse på Aarhus Business College har modtaget 4.000 kr., som gjorde det muligt for hende at gennemføre 3 ugers praktikophold i London i forbindelse med sin uddannelse.

Anne-Louise boede hos en værtsfamilie og arbejdede i en genbrugsbutik, hvor hun fik meget ud af tale med kunderne, som taler meget mere end vi er vant til i Danmark. Efter arbejde var hun sammen med resten af klassen og kunne tage med dem ud at spise. Det var en enorm lettelse for hende at være på lige fod med kammeraterne.

Det har været en oplevelse for livet og Anne-Louise har bevist, at hun kan klare at stå på egne ben, hvilket har gjort en stor forskel både fagligt og socialt. Også at få 3 ugers praktik i London på CV’et har stor betydning. Anne-Louise har fået meget mere selvværd og selvtillid  – og ikke føler sig ikke længere udenfor.

Selv et lille legat kan gøre en stor forskel 🙂

 

Sarah er vokset op i et frit hjem. Hvor familiemedlemmerne alle behandlede hinanden med respekt, og hvor det var kutyme, at man uddannede sig og gik på arbejde.

Sarah blev på et tidspunkt gift, dette var efter eget ønske. Efter brylluppet ændrede hendes liv sig radikalt. Hendes mand bestemte over hende, og var voldelig. Der var mange ting hun ikke måtte for ham, og var han utilfreds med hende, slog han.  Senere kom Sarah og hendes familie til Danmark. Sarahs mand udøvede social kontrol over hende, og sørgede for, at hun ikke forlod hjemmet. Hvis hun fik lov til at komme ud, krævede han, at hun skulle være helt tildækket. Hun fik besked om, ikke at tale med nogen, og han forbød hende at gå i skole, selv om det var et stort ønske for hende at få en uddannelse i Danmark.

Da Sarah kom i sprogskole, og lærte det danske sprog, fandt hun ud af, at hun kunne få hjælp til at komme væk fra sin mand. Kort herefter begyndte hun på sin uddannelse. På skolen bad de hende tage hendes egen computer med til undervisningen, men sådan en havde hun desværre ikke, og hun havde heller ikke råd til en. Hun søgte derfor om hjælp hos Zonta.

I maj 2019 fik Sarah en mail fra Zonta Aarhus ll. Til hendes store glæde havde Zontas medlemmer besluttet sig for at hjælpe hende i hendes videre skoleforløb, ved at donere en flot skole computer til hende. Sarah fortæller med et stort smil, at hun nu skal lære, hvordan hun bruger computeren til sit skolearbejde. Hun er meget taknemmelig for den flotte gave, og glæder sig til at tage den i brug.

(navnet er ændret og foto by Dai KE on Unsplash)

Dorthe Marie Kristensen, der i 2018 har modtaget uddannelseslegatet til hjælp til studierne i psykomotorik.