Sarah er vokset op i et frit hjem. Hvor familiemedlemmerne alle behandlede hinanden med respekt, og hvor det var kutyme, at man uddannede sig og gik på arbejde.

Sarah blev på et tidspunkt gift, dette var efter eget ønske. Efter brylluppet ændrede hendes liv sig radikalt. Hendes mand bestemte over hende, og var voldelig. Der var mange ting hun ikke måtte for ham, og var han utilfreds med hende, slog han.  Senere kom Sarah og hendes familie til Danmark. Sarahs mand udøvede social kontrol over hende, og sørgede for, at hun ikke forlod hjemmet. Hvis hun fik lov til at komme ud, krævede han, at hun skulle være helt tildækket. Hun fik besked om, ikke at tale med nogen, og han forbød hende at gå i skole, selv om det var et stort ønske for hende at få en uddannelse i Danmark.

Da Sarah kom i sprogskole, og lærte det danske sprog, fandt hun ud af, at hun kunne få hjælp til at komme væk fra sin mand. Kort herefter begyndte hun på sin uddannelse. På skolen bad de hende tage hendes egen computer med til undervisningen, men sådan en havde hun desværre ikke, og hun havde heller ikke råd til en. Hun søgte derfor om hjælp hos Zonta.

I maj 2019 fik Sarah en mail fra Zonta Aarhus ll. Til hendes store glæde havde Zontas medlemmer besluttet sig for at hjælpe hende i hendes videre skoleforløb, ved at donere en flot skole computer til hende. Sarah fortæller med et stort smil, at hun nu skal lære, hvordan hun bruger computeren til sit skolearbejde. Hun er meget taknemmelig for den flotte gave, og glæder sig til at tage den i brug.

(navnet er ændret og foto by Dai KE on Unsplash)

Dorthe Marie Kristensen, der i 2018 har modtaget uddannelseslegatet til hjælp til studierne i psykomotorik.

Legater og donationer

 

VI HJÆLPER MØNSTERBRYDERE!

 Zonta Aarhus II’s uddannelseslegat

Mange kvinder får aldrig foldet deres store potentiale ud. De er fanget i en dårlig social spiral, selv om de både har evnerne og lysten til at uddanne sig. Det vil vi ændre.

Zonta Aarhus II’s uddannelseslegat er til kvinder, som drømmer om en uddannelse, men ikke har oplagte vilkår eller økonomi til en videregående uddannelse.

Uddannelseslegatet er derfor en håndsrækning til kvinder, som med en uddannelse har potentialet til at blive mønsterbrydere.

Legatportioner er typisk på 10.000 – 15.000 kr. og vil for eksempel blive udløst til køb af relevant studiemateriale som eks. PC’er, bøger og lignende.

Zonta Aarhus II prioriterer ansøgninger fra socialfaglige personer, mentorer, coaches og andre med kendskab til kvinder, som har brug for et skub i den rigtige retning.

Ansøgninger skal være Zonta Aarhus II i hænde inden indkøb med videre er foretaget, og der udbetales kun midler efter regning. 

ANSØGNINGSSKEMA DANSK uddannelseslegat 2019

Yderligere information:

Information om Zonta, om legatet og donationen kan fås ved henvendelse til:

Fritse Meyer, +45 2242 9622, fm@meyco.dk eller Irene Wiborg, +45 3092 1733, ti.wiborg@gmail.com

 

LEGATER

Ansøgningskema