NYT!

Formandsskifte i Zonta Aarhus II

Betina Rohde-Brøndum afløser Birgitte Møller Hansen, der stopper efter tre år på posten

Det velgørende kvindenetværk, Zonta Aarhus II, skal have ny formand. Efter tre år på posten stopper Birgitte Møller Hansen for at fortsætte som menigt medlem.

Ny formand bliver den 46-årige Betina Rohde-Brøndum. Hun blev medlem i 2018 og har bl.a. siddet i Zontas pr-udvalg.

”Jeg er både ydmyg og meget beæret over, at jeg skal være formand for den kommende periode efter kun at have været medlem af Zonta Aarhus II i 2 år. Der er nemlig tale om nogle særdeles seje, kompetente og til tider også ret højlydte kvinder”, fortæller Betina Rohde-Brøndum, som selv er selvstændig karriererådgiver.

Det aarhusianske netværk er en del af Zonta International, der har eksisteret i 100 år og kæmper for kvinder og pigers rettigheder og muligheder verden over. Netværket er politisk og religiøs uafhængig og har mere end 29.000 medlemmer i 63 lande. Arbejdet i Zonta Aarhus II går bl.a. ud på at indsamle og uddele penge til udsatte piger og kvinder globalt, nationalt og lokalt.

”Jeg er meget stolt over at være en del af en organisation, som hjælper piger og kvinder, både i Aarhus og internationalt”, siger Betina Rohde-Brøndum

Zonta Aarhus II, som blev stiftet i 1995, ses en gang om måneden og består af 41 erhvervsaktive og handlekraftige kvinder fra offentlige/private og store/små virksomheder samt selvstændige i Østjylland.

Mange i Aarhus kender måske Zonta Aarhus II´s årlige begivenhed ”Banko og Bobler”, der afholdes i Bellevuehallen i Risskov og har udviklet sig til en kæmpe succes på de bare 5 år, det har kørt.

”Vi er rigtig glade for den store opbakning, vi har fået fra både deltagerne og de mange virksomheder, som har doneret 300 gevinster for at støtte det gode formål. Senest samlede vi 200.000 kr. ind, og de 650 billetter var udsolgt samme dag, de blev sat til salg”, fortæller Betina Rohde-Brøndum.

Pengene fra Banko og Bobler er bl.a. gået til Ryhave Kollegiet, Home-Start, Børnehjemmet Make Them Smile i Kenya, projektet Empowerment Through Design mfl.

Privat er Betina gift, har tre fodboldgale drenge og bor i Skæring.

Lær Betina bedre at kende her 🙂

 

 

Betina Rohde-Brøndum,

Formand for Zonta Aarhus II

Født i 1973  og medlem af Zonta siden 2018.

betinarohde_broendum@yahoo.dk

Foto credit: Tine Bay