Projekter

De mange aktiviteter Zonta Aarhus II står bag i løbet af året gør det muligt at donere en pæn sum til arbejdet for at bedre kvinders status både lokalt, nationalt og internationalt.  Det overordnede mål er via donationer at styrke kvinders juridiske, politiske, økonomiske, uddannelses-, sundheds- og arbejdsmæssige status.

Igennem årene har klubben gennemført mange aktiviteter og doneret penge til forskellige projekter. Blandt de mange aktiviteter er det især Banko & Bobler, der har generet de fleste midler til donationerne. Læs mere om Banko & Bobler 2020 på separat side.

 

Zonta Club Aarhus II har i år valgt at støtte udsatte kvinder i Aarhus, nemlig Ryhave kollegiet, Reden, Kvindehuset, Aarhus krisecenter samt Mødrehjælpen.

Ryhave-kollegiet er et tilbud i Aarhus til unge mødre under 30 år, der er gravide eller bor alene med deres barn og, som ønsker at tage en uddannelse.

Desuden har klubben etableret en pulje, hvor piger fra Aarhus’ tre miniinstitutioner (Solbrinken-Sølyst-Toften) kan søge midler, når de fraflytter institutionen som 18-årige. Pigerne har, som de fleste andre unge, ingen eller meget få penge til at etablere sig i egen bolig, og ydermere står de uden familie til at hjælpe dem. Der kan søges midler til indkøb af møbler, bøger til uddannelse og undervisningsmaterialer med mere. Der er allerede udbetalt midler til flere unge piger indkøb af møbler, bøger til uddannelse og deres studie.

“Økonomisk frihed” til legatmodtager fra Mini-institution.

For 3 år siden ydede Zonta Aarhus II støtte til ung pige fra Mini-institution i Aarhus. Hun fortæller her, at den støtte hjalp hende godt på vej:

Jeg modtog legatet kort før studiestart og udflytningen fra Mini-institution i Aarhus, jeg har siden boet i 3 forskellige lejligheder i Aarhus, og har næsten fuldført 3 år på Gymnasium. Det har været nogle vilde år. Legatet har gjort at jeg er er kommet helskindet igennem min gymnasietid, jeg har haft mulighed for at købe en ny computer til studiebrug, jeg har haft mulighed for at betale for studietur til London, i øvrigt en mega fed by. Jeg har udover det haft mulighed for at kunne flytte rundt, altså betale for depositum, og udflytnings omkostninger uden at skulle sælge alt hvad jeg havde eller arbejde ugen lang.
Jeg har tilmeldt mig forsikringer og bibeholdt mit gode linse abonnement, som jeg stiftede på mini-institutionen i sin tid, samt fået et par nye briller. Udover de nævnte ting, har jeg haft mulighed for at have en god levestandart, jeg har ikke skulle leve på havregrød og vand, hvilket jeg sætter stor pris på. Jeg har ikke gået rundt og haft ondt i maven over tanken om en uventet elregning kunne dukke op, og at jeg ingen penge havde til at betale den, således har situationen aldrig været, takket været Zonta. I har givet mig en ”økonomisk frihed”, som har gjort at jeg har kunne leve på samme vilkår som mine venner og klassekammerater. Fraværet af bekymringerne har gjort at jeg har haft nogle dejlige år, hvor jeg har kunne nyde at være ung og det er jeg evigt taknemlig for. Jeg er i dag næsten færdig med mit tredje år på Gymnasiet, efter afslutningen på skoleåret skal jeg have et fuldtidsarbejde, så jeg kan komme på højskole en skønne dag, ellers skal jeg ”nyde livet”, spare op til små rejser, og højst sandsynligt flytte til hovedstaden, hvor jeg vil tømme byen for kultur og gode bekendtskaber.
Jeg håber at det går godt hos jer, jeg er sikker på at i får hjulpet nogle piger/kvinder i Danmark, i hvert fald hjulpet mig godt på vej, igen 1000 tak.