Purnima Erichsen

Jeg stiftede bekendtskab med Zonta via Kvindehuset, som er en “kvinde NGO”, der arbejder med empowerment af etniske minoritetskvinder i Aarhus.

Det er desværre ikke en naturlov, at alle børn fødes et sted med tryghed, tilstrækkelig mad og drikke, ordentlige sanitære forhold, adgang til sundhed, uddannelse samt arbejdsmarked, frihed, og hvor der er ligestilling mellem mennesker uanset køn, etnicitet, religion mv.  Der er stadig behov for, at mennesker går sammen og forsøger at skabe bedre forhold i verden.

Jeg har, så længe jeg kan huske, interesseret mig for verden omkring mig. Jeg har siden teenagealderen været frivillig i forskellige NGO’er, engageret mig i diverse råd og studenterorganisationer samt skabt forskellige projekter, i håbet om at gøre noget bedre i verden – uanset om det var menneskerettigheder, ligestilling, integration eller folkesundhed. Jeg er selv kommet til Danmark som barn med flygtningebaggrund og ved f.eks, hvordan en krig kan destruere et samfund. Jeg ved bl.a fra mit mangeårige arbejde med etniske minoritetskvinder, at ligestilling og ligeværd mellem kønnene ikke er en selvfølge. Det var da naturligt at melde mig ind i en organisation som Zonta med forskellige, stærke og inspirerende kvinder, og hvor vi både lokalt, nationalt og internationalt kan være med til at gøre en forskel for udsatte piger samt kvinder. Jeg tror på, at vi kvinder, eller for den sags skyld vi mennesker,  kan løfte rigtig meget i den positive retning, når blot vi tør og vil det.

Jeg bor i den sydlige del af Aarhus sammen med min mand og to små børn. Jeg arbejder til daglig som afdelingslæge på Aarhus Universitetshospital.

Ting der kan gøre mig glad eller jeg holder af… f.eks. at være sammen med familie og venner, at rejse, naturen, kunst og kultur, godt grin, god fest eller blot sidde stille og læse en god bog…

 

Purnima Erichsen

Født 1980, medlem af Zonta siden 2019.

purnima@dadlnet.dk

Afdelingslæge, Aarhus Universitetshospital.  Speciallæge i Internmedicin, infektionsmedicin.

Foredragsholder og konsulent indenfor integration, mangfoldighed, ligestilling & folkesundhed. Arbejdet i mange år med empowerment af etniske minoritetskvinder, ikke mindst indenfor ligestilling, sundhed og trivsel.