Irene Asta Wiborg

Født 1969 og medlem af Zonta siden 2003

ti.wiborg@gmail.com

Cand oecon agro, chef for Miljø & Land en innovationsafdeling på SEGES, Landbrug & Fødevare. Vi arbejder med at finde løsninger, der sikrer at vi i Danmark kan producere gode fødevarer samtidig med, at vi har et godt miljø, en mangfoldig natur og sikrer, at landmændene har et ordentligt arbejdsmiljø

Irene Asta Wiborg

Jeg blev medlem for at få et netværk i det jyske. Jeg havde boet en del år i København og trængte til at træffe folk, der ikke ”bare” arbejdede i min branche. Jeg blev medlem mens vores yngste datter var spæd, og derfor var jeg i de første år stort set kun med til de månedlige møder i klubben. Med årene har jeg gennem klubben lært mange skønne og meget forskellige kvinder at kende.

For 9 år siden blev jeg spurgt, om jeg ville med i klubbens Legatudvalg. Vi havde fået 3 mio. kr. der skulle uddeles. Vi skulle uddele dem, så vi fik støttet op om Zonta’s formål. Det blev en spændende rejse, hvor vi over årene har doneret midler til mange formål. F.eks. har vi bidraget med 1 mio. kr. til et Zonta International projekt om ”Edutainment” (Education and Entertainment), vi har finansieret arrangementer afholdt i regi af Zontaklubber i Region Midt som ”Gender Equality” og ”Sig nej sig fra” for gymnasieelever fra en række midtjyske gymnasier. Herudover har vi givet en række uddannelseslegater til unge kvinder, der på forskellig vis havde behov for en økonomisk håndsrækning. Og her til slut har vi valgt at sponsorere et meget interessant projekt, hvor vi sammen med en række Zontaklubber, vil etablere en læringsplatform målrettet mod gymnasier. På platformen vil der være tilgængelige uddannelsesforløb om ”Gender Equality”.

For mig er det meget meningsfuldt, at være med til at gøre en forskel for kvinder gennem arbejdet med ovenstående, og jeg er glad for, at det er lykkedes os at være med til skabe en debat om emner som ”ligeret for kønnene” blandt de unge.

 

I fritiden nyder jeg vores lille gård. Her har vi altid gang i projekter. Juletræsplantage, have og urtehave fylder sin del. Min mand og vores tre døtre er naturligvis også et væsentligt omdrejningspunkt for min hverdag.