Donationer

Zonta donerer midler, som støtter og øger udsatte kvinders muligheder og rettigheder i verden. For at modtage en donation skal formålet ligge indenfor Zontas overordnede mål:

Du kan f.eks. søge om donation hos Zonta Aarhus ll til følgende udgifter:

 • Uddannelse
 • Skolebøger
 • Kørekort
 • Studietur
 • Højskoleophold
 • Tandlæge
 • Hjælp til etablering af hjem
 • Telefon
 • Computer
 • Cykel
 • Buskort
 • Eller andre ting som indgår i Zontas formål.

Desuden kan organisationer også søge om donationer ved opfyldelse af Zontas overordnede mål.

Find ansøgningsskema her og send en mail til zonta.ansoegning@gmail.com.

Zonta-Aarhus-II-Donationer-ansøgningsskema-2024

Zonta Aarhus II hjælper afrikansk pige

21-årige Anna Peter William og mange andre piger i Tanzania risikerer tvangsægteskaber, voldtægter og overgreb, men med hjælp fra bl.a. Zonta Aarhus II får Anna nu en uddannelse, så hun kan forsørge sig selv

Mens danske piger og kvinder heldigvis har adgang til uddannelse og jobs, så er fremtidsudsigterne anderledes dystre for piger og kvinder blandt Masai-folket i Tanzania. Her er tvangsægteskaber, vold og voldtægter desværre dagligdag for mange kvinder.

En af de særligt udsatte grupper er Masai-piger under 18 år. De kommer fra fattige kår, har ingen uddannelse og bliver ofte udstødt af deres familier, når de bliver gravide i en ung alder.

De sårbare og marginaliserede piger bliver derfor ofte lette ofre for menneskehandel og voldelige tvangsægteskaber.

Et af de steder i Tanzania, som kæmper for et bedre liv til de udsatte piger er Faraja Young Women Development Organization i Arusha. Her har Martina Siara en skole, hvor unge kvinder med og uden børn kan uddanne sig og blive i stand til at forsørge sig selv.

”Det er en skole, hvor pigerne bl.a. lærer at sy, lave mad og blive frisør, så de bedre kan forsørge sig selv og dermed undgå tvangsægteskaber”, fortæller Hanne Skov, som har besøgt skolen i Tanzania og undervist pigerne i smykkefremstilling af brugte plastikflasker og slanger fra gamle dæk.

Anna drømmer om at blive skrædder
Zonta Aarhus II har doneret penge til den 21-årige Anna Peter William. Hun har kun gået seks år i skole og var tvunget til at blive hjemme hos sine fattige forældre, fordi hun ikke bestod prøven til 7. klasse. Opholdet på Faraja Young Women Development Organization er derfor hendes eneste mulighed for at komme ud af den ekstreme fattigdom.

”Anna drømmer om at blive skrædder, så hun kan forsørge sig selv, så skolen er en gylden chance for hende, så hun kan få en indtægt”, fortæller Hanne Skov.

Faraja Young Women Development Organization får hvert år ansøgninger fra 60 piger og kvinder, men skolen har kun plads til 30 elever, så pigerne skal visiteres, inden de kan starte på skolen.

”Der er en verden til forskel, når man ser på kvindernes udvikling. Når de starter, kryber de langs væggen, men når de forlader skolen efter et år, er det med rank ryg og en helt anden tro på fremtiden”, siger Hanne Skov, som under sit seneste besøg i Tanzania besøgte flere kvinder, som havde gået på skolen.

”Flere havde små forretninger og var ikke blevet gift, så de var godt i gang med at blive selvstændige kvinder”, fortæller Hanne Skov.

Ud over forskellige håndværk lærer pigerne også at skrive, læse og regne på Faraja Young Women Development Organization.

 

 

 

I 2019 havde Zonta International fokus på “STOP BØRNEÆGTESKABER” – og det støttede vi også via vores bidrag.

 

 

Zonta Aarhus II har i 2018 uddelt  mere end 100.000 kr. til udsatte kvinder over hele verden. Heriblandt fx 10.000 kr. til Shamayita/Eva Louise Hauge til Empowerment Through Design.

Donationen finansierer køb  af symaskiner, sytråd, stof og lynlåse til kvinder i Indien.

Video, der fortæller mere – kig med 🙂

 

 

Ansøgningsskema til Zonta Aarhus II Donationer

Nyheder

23. marts 2024

Women in Business Scholarship kan nu søges

Zonta Danmark indkalder hermed ansøgere til dette distriktslegat, der udbydes i Zonta Distrikt 13, der omfatter Danmark, Norge, Island og Litauen. Målgruppen er kvindelige business-studerende mellem 2.-5 år på studiet. […]

Læs mere 17. november 2023

Grænser for ligestilling?

Ligestilling på dagsordenen på gymnasier landet over. Unge skal tidligt lære om ligestilling mellem kønnene. Hvad er den største udfordring, når det kommer til ligestilling i Danmark? • Er ligestilling […]

Læs mere 14. februar 2022

Diversity-Equity-Inclusion Diversity – Equity – Inclusion – event March 08, 2022

The 8th of March Zonta event organized by the Zonta Clubs of Copenhagen Multicultural, Copenhagen 1, Copenhagen 2, Copenhagen 3 and Frederiksberg will take place. The event is open for […]

Læs mere SE NYHEDER

Kalender

SE ARRANGEMENTER
Copyright © 2023, Zonta International - District 13.